Ieder persoon heeft ander haar. De ene persoon heeft al snel vettig haar, terwijl de ander last heeft van enorm pluizig haar. Ondanks dat vele mensen zeggen dat dit komt doordat hun haar ‘gewoon’ zo is, is er zeker wel iets dat kan helpen om jouw haar een beetje meer in model te krijgen. De oplossing hiervoor is dan ook om de juiste producten te gebruiken. Veel mensen kiezen er namelijk voor om gewoon die ene goedkope shampoo te kopen, maar dit heeft vaak effect op hoe je haar zit. Even goed investeren in haarproducten is daarom zo gek nog niet. Maar welke producten heb je dan nodig? Daar zal dit artikel je bij helpen.

Wat gaat er mis?

Ten eerste is het belangrijkst dat je kijkt naar wat er misgaat met je kapsel. Heb je veel droge en gespleten punten? Dan is een leave in conditioner misschien wel een goede oplossing. Dit voedt namelijk je haar nog even extra zodat de punten ook een stukje gezonder blijven. Echter bestaan er naast de gespleten punten ook nog vele andere haarproblemen zoals een droge hoofdhuid of slap en futloos haar. Natuurlijk spelen de genen van je haar ook een rol, maar de juiste producten kunnen hier echt hun steentje bijdragen.

Pluizig haar

Heb je altijd erg pluizig haar? Dan kan je misschien overwegen om een haarolie te gebruiken. Zo’n olie zorgt er namelijk voor dat ook je babyhaartjes wat meer bij elkaar blijven en je haar er hierdoor een stuk minder pluizig uitziet. Zeker voor personen met krullen kan pluizig haar voorkomen door je haar te borstelen als het droog is. Dan borstel je namelijk letterlijk de pluizen erin. Borstel je haar daarom als het nat is en voeg een haarolie toe zodra je haar droog is.

Slap en futloos

Een ander veelvoorkomend probleem is dat je haar slap en futloos is. Slap en futloos haar gaat vaak ook samen met haar dat heel snel vettig wordt. De reden is hiervoor vaak dat je de verkeerde shampoos gebruikt. Denk hierbij aan een shampoo die zorgt voor meer hydratatie van het haar, terwijl je haar al genoeg gehydrateerd is en hierdoor juist naar beneden zakt en vettig wordt. Hierbij is een volume shampoo of volume spray dan ook een geschikte oplossing. Deze producten zorgen er namelijk voor dat je haar een stukje lichter wordt en beter in model blijft zitten.