Je gaat heerlijk op vakantie, dus de voorpret kan alvast beginnen, maar dan volgt automatisch ook de inpakstress ,want wat neem je allemaal mee in je koffer? Hoeveel jurkjes, korte broeken, bikini’s, boeken en zonnebrillen neem je mee? Ohja, en neem je slippers en/of sandalen mee? Hieronder tips voor het kiezen tussen slippers en/of sandalen voor op vakantie. 

Sandalen

Sandalen hebben vrijwel altijd bandjes of veters wat ervoor zorgt dat de sandaal beter aan je voet blijft zitten dan een slipper. Echter wordt een sandaal als minder modieus en oldskool gezien door de jongere generatie. Tegenwoordig zijn er echter genoeg modieuze, leren sandalen te krijgen die er ook nog eens fashionable uitzien. Zeker voor vrouwen zijn er tegenwoordig veel modieuze sandalen verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld Gabor sandalen voor dames

Slippers

Bij slippers zit je voet vaak vast door middel van een enkele band tussen je teen die de slipper aan je voet houdt of door een horizontale band die ervoor zorgt dat de slipper niet uitschiet. De zool is vaak stevig, maar ook flexibel wat ervoor zorgt dat vrijwel iedereen de slipper graag op vakantie draagt. 

Een sandaal zorgt dus voor wat meer stevigheid aan je voeten, waardoor je met een sandaal wat beter en langer kunt wandelen. Echter een slipper met een stevig voetbed kan ook prima doorgaan als schoeisel om een langere wandeling mee te maken. Een slipper wordt ook veelal gebruikt op het strand of rondom een zwembad en een sandaal wordt vaker gebruikt tijdens uitjes op vakantie. Beiden soorten schoeisel zijn dus fijn om bij je te hebben op vakantie, maar als je het aan de gemiddelde Nederlander vraagt waar de voorkeur naar uitgaat, zal 90% toch voor de slipper kiezen als ultiem schoeisel voor op vakantie. 

Bij Durlinger zijn zowel slippers als sandalen verkrijgbaar zodat je optimaal voorbereid op vakantie kunt gaan en je dat gedeelte van je inpaklijst in ieder geval weg kunt strepen.