Het komt helaas vaker voor dan dat het zou moeten: spijt hebben van een tattoo. De reden dat iemand spijt heeft van een tattoo kan altijd verschillen. Zo kan een tattoo raar zijn genezen of een tattoo kan tijdens een gekke bui zijn gezet. Gelukkig kan je nog wel wat doen aan een tattoo waar jij spijt van hebt. Wil jij hier meer over weten? Lees dan verder. 

 

Verbergen met kleding

Het eerste wat jij kan doen, is de tattoo verbergen met kleding. Waarschijnlijk heb je hier zelf ook al aan gedacht, maar het is het benoemen waard. Het is dan wel van belang dat het om een tattoo gaat die bijvoorbeeld niet op het gezicht is gezet. Het wordt in dat geval wel lastig om de tattoo te verbergen. 

 

Heb jij een tattoo op jouw arm of been? Dat is zeker mooi meegenomen. Je kan dan natuurlijk een shirt met lange mouwen dragen of een broek met lange pijpen. Zo weet jij zeker dat niemand de tattoo kan zien en dat kan voor een fijn gevoel zorgen.

 

Wegwerken met make-up

Heb jij een tattoo in het gezicht? Dan kan je de tattoo wegwerken met make-up. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale foundations te koop die de tattoo goed kunnen maskeren. Zorg er in ieder geval voor dat jij een foundation kiest die een goede dekking heeft. Heeft een foundation een lichte dekking? Dan zal je de tattoo uiteraard blijven zien. Je kan de dekking over het algemeen op de verpakking vinden. 

 

Overigens kan je make-up natuurlijk ook op andere lichaamsdelen gebruiken. Het is dan wel belangrijk dat je rekening houdt met jouw kleding. Foundation kan afgeven en de kleding vies maken. Het zou zonde zijn als de kleding niet meer te redden is door de foundation. Let hier dus echt even goed op!  

 

Verwijderen met laseren 

Ben je de tattoo zo erg zat dat jij het helemaal weg wil hebben van jouw lichaam? Dan is tattoo verwijderen door middel van laseren de beste optie voor jou. Dit is een populaire behandeling op het gebied van huidtherapie in Rotterdam. Helaas kan het verwijderen van de tattoo met een laser een beetje pijnlijk zijn. Dit verschilt per persoon, maar het is goed om daar in ieder geval rekening mee te houden. 

 

Daarnaast zal je in ieder geval vier behandelingen nodig hebben om de tattoo te verwijderen, maar sommige mensen hebben er meer nodig. In de meeste gevallen duurt het ongeveer tien weken tot dat alles genezen is na de laser behandeling. Het verwijderen van een tattoo zal dus wel een lang proces worden. De tattoo zal niet na één laser behandeling meteen weg zijn.