Wanneer je niet goed kan zien kan dit zorgen voor beperkingen in je dagelijkse leven. Zo kan het natuurlijk vervelend zijn dat je het bord niet kan lezen wanneer je op school zit. Ook kan het zo zijn dat je de letters op je telefoon niet goed kan lezen. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende opties te vinden voor wanneer je niet goed kan zien. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om Lenzen kopen. Je ziet het niet als mensen lenzen in hebben en toch kan je er goed mee zien. Daarnaast kan er ook worden gekozen voor een bril. Met een bril op sterkte kan je het schoolbord weer goed lezen. 

Kiezen voor een bril of lenzen

Het voordeel aan het dragen van een bril is dat een bril gemakkelijk op en af te zetten is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je alleen maar problemen hebt met het lezen van letters. Ook kan een bril natuurlijk dagelijks worden gedragen. Er zijn veel verschillende monturen verkrijgbaar, hierdoor is de kans groot dat je een montuur vind dat bij jouw stijl past. 

 

Sommige mensen voelen zich niet helemaal comfortabel in een bril. Gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om te kiezen voor lenzen. het voordeel aan lezen is dat je niet kunt zien dat je slecht ziet. Daarnaast zijn lenzen ook makkelijk in en uit te doen. Als het gaat om lenzen dan bestaan er veel verschillende soorten. 

Welke soorten lenzen bestaan er?

Allereerst kan er een onderscheid worden gemaakt tussen daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Zoals de naam al zegt worden daglenzen voor een dag gedragen. Deze lenzen zijn vaak erg zacht en hebben in verhouding tot andere lenzen erg weinig onderhoud nodig doordat je de lens na het gebruik weggooit. Wanneer je ook veel een bril draagt kunnen daglenzen ideaal zijn. Verder zijn er ook nog weeklenzen, deze draag je voor een week. De lenzen draag je alleen overdag, de verzorging van de lenzen moet op een goede manier gebeuren. 

Lenzen waar je wel dertig dagen mee kan doen

Daarnaast bestaan er ook nog maandlenzen. Met deze lenzen kan je voor wel dertig dagen doen. Deze lenzen draag je ook overdag en doe je s’nachts uit. De traditionele lenzen worden ook wel de hydrogel lenzen genoemd. Deze lenzen worden gebruikt als dag, week en maandlenzen. Het enige nadeel van deze lenzen is dat ze minder zuurstof naar de ogen transporteren.

Geen gedoe meer met de multifocale lenzen

De lenzen hebben zich de afgelopen jaren flink ontwikkeld zo bestaan er tegenwoordig verschillende materialen waarvan de lenzen zijn gemaakt. Hierdoor heb je meer keuze en is de kans aannemelijk dat er een paar lenzen tussen zit dat goed past bij jouw ogen. Wil je graag zowel veraf als dichtbij goed zien? Dan moet je echt de multifocale lenzen/lenzen bestellen. Doordat er verschillende velden te vinden zijn in de lens kan je oog gemakkelijk wisselen van veld. Zo kan je tijdens het autorijden bijvoorbeeld kijken in het deel voor veraf en tijdens het lezen in het deel voor dichtbij. Deze lenzen zijn voor mensen natuurlijk ideaal!