Qua stoffen is katoen bij uitstek geschikt. Het ademt, waardoor er geen zweet of ander lichaamsvocht in de stof wordt opgenomen. Ook veroorzaakt katoen minder schuring, waardoor bultjes, huiduitslag, puistjes en irritatie minder voorkomt. Door de ademende eigenschap van katoen is het echter niet geschikt voor alle outfits. Synthetisch ondergoed is een goede optie als u op zoek bent naar strak ondergoed, bijvoorbeeld voor onder een legging op Onderbroekplein. Nylon, lycra en spandex zijn alle drie geschikt als elastisch synthetisch ondergoed.

Naast de stof is ook het elastiek wat zich in het ondergoed bevindt belangrijk. Let bij het uitkiezen van ondergoed erop dat het elastiek stevig is: niemand wilt last hebben van afzakkend ondergoed, omdat het elastiek onderpresteert.

De juiste maat kiezen

Dit is een advies dat geldt voor alle kledingstukken en wat ook van belang is voor ondergoed: zorg dat u de juiste maat kiest! Een te kleine maat is krap, kan afknellen en kan afdrukken op het lichaam achterlaten. Daarnaast kan het ook nog schaafwonden of irritatie opleveren door de wrijving. Een te grote maat is ook niet gewenst, omdat het kledingstuk dan geen ondersteuning kan bieden, of simpelweg van het lichaam af valt. Daarnaast kan de pasvorm ook meespelen: bepaalde pasvormen passen goed bij bepaalde lichaamstypen, omdat ze voor extra comfort of ondersteuning kunnen zorgen.

Beeren ondergoed

Het ondergoed van Beeren voor heren is 100% van katoen, wat een goed materiaal is voor ondergoed. Daarnaast staat dit ondergoed bekend om zijn goede pasvorm, flatteus voor jong en oud, en zijn kleurvastheid. Niets is namelijk vervelender dan kleurvervaging op pas gekochte kleding! Om de goede pasvorm te garanderen wordt het katoen waar het ondergoed van gemaakt is voorgekrompen. Hierdoor blijft het ondergoed ook na het wassen in model. Er worden duurzame stoffen gebruikt, die snelle slijtage voorkomen.

Er zijn veel verschillende stijlen en maten beschikbaar, zodat er keuze is voor iedereen.