Wil je je kamer een opknapbeurt geven, maar weet je niet goed hoe? Overweeg dan het aanschaffen van houten jaloezieën. Je kunt natuurlijk wel extra decoraties kopen, zoals fotolijstjes, kaarsen of kussentjes, maar dat word je vaak snel zat. Houten jaloezieen zijn juist iets simpels en eenvoudigs, maar geven toch wat extra stijl aan je huis. In dit artikel leggen we je alles uit over de voordelen en praktische functies van houten jaloezieën.

Meten is weten
Voordat je naar de winkel gaat, is het van belang om allereerst je ramen op te meten. Zonder de afmetingen kan de specialist je bij de winkel niet helpen. Daarnaast is het verstandig om je alvast te oriënteren op het internet. Je kunt bij verschillende webshops alvast kijken naar het scala aan mogelijkheden en bedenken wat er goed bij je kamer past. Soms passen witte houten jaloezieen net wat beter dan zwarte. Of kies je juist voor horizontale jaloezieen in plaats van verticale.

De aankoop
Als je de nodige voorbereidingen hebt gepleegd is het tijd om naar de winkel te gaan. Het is aan te raden om naar een fysieke winkel te gaan, zodat je even om expertise kan vragen bij een medewerker. Je kunt natuurlijk altijd daarna nog op de webshop de aanschaf doen, maar je doet er goed aan om de jaloezieën even in je handen te hebben gehad. Vaak ziet het er in het echt toch anders uit dan op de website.