Heb je het al leuk gevonden om je bezig te houden met persoonlijke verzorging? Zorgt je er zelf altijd voor dat je jezelf goed verzorgt en er altijd knap voor de dag komt? Doe je vaak een schoonheidsbehandeling voor je ouders, vrienden en vriendinnen of andere familie en lijkt het jou enorm leuk om alle kneepjes van het vak te leren? Hoe gaaf is het om van je hobby je werk te kunnen maken! Misschien is de schoonheidsspecialist opleiding Amsterdam wel een geschikte opleiding om jouw droom tot werkelijkheid te brengen!

 

Waarom kies je voor de opleiding tot schoonheidsspecialist?

Als je het erg leuk vindt om voor jezelf en voor andere mensen te zorgen op het gebied van uiterlijk en ontspanning, is deze opleiding voor jou gemaakt. In de opleiding leer je enorm veel schoonheidsbehandelingen in de theorie en de praktijk. De opleiding is te verkrijgen in allerlei vormen zoals voltijd, deeltijd en zelfs een thuisopleiding met school in de avonduren. Ook kan je bij enorm veel scholen terecht voor je opleiding. Denk bijvoorbeeld aan de schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam. Er zijn ook erg veel particuliere scholen die de opleiding tot schoonheidsspecialist aanbieden en waar je les krijgt van mensen die de beroepen zelfs hebben uitgeoefend of nog steeds doen. Natuurlijk hangen deze keuzes allemaal af van hoeveel tijd en geld jij beschikbaar hebt om te investeren in de opleiding.

 

Hoe loopt mijn loopbaan?

Zoals eerder genoemd, ga je enorm veel leren tijdens je opleiding tot schoonheidsspecialist. Als je voorheen al erg geïnteresseerd was in bepaalde onderwerpen van het vak, zoals bijvoorbeeld make-up of massages, zal je het erg leuk vinden om de fijne kneepjes van deze behandelingen in de theorie en de praktijk te leren. Het vak schoonheidsspecialisme is heel erg breed en je zal dus ook in deze opleiding de basis van alle verschillende soorten behandelingen leren. Na de opleiding kan je je gaan specialiseren in behandelingen die je erg leuk vindt om te doen of waar je graag meer van wil leren. De opties zijn bijna eindeloos als het gaat om doorleren en je zal dus altijd wat gaan vinden van je leuk vindt binnen het schoonheidsspecialisme.

 

Start voor jezelf!

Op de opleiding tot schoonheidsspecialist leer je ook hoe je voor jezelf kan beginnen. Dit door je uit te huren aan bedrijven als zzp’er of als je een eigen salon wilt gaan openen. In de opleiding krijg je kennis van alle apparaten die gebruikt worden voor de behandelingen en hoe je je administratie op orde houdt. Ook leer je hoe je een ondernemersplan gaat schrijven, je klanten naar je toe trekt en vaste klanten behoudt en hoe je de prijzen bepaald van je behandelingen. 

 

Ergens anders werken dan in de beautysalon

Veel mensen denken dat je als schoonheidsspecialist alleen maar in de beautysalon kan gaan werken, maar niks is minder waar. Dit beroep wordt ook gevraagd op plaatsen zoals het ziekenhuis of in verzorgingstehuizen. Is de beautysalon dus niks voor jou? Dan zijn er genoeg andere mogelijkheden om je beroep uit te oefenen. En misschien zijn de mensen in het verzorgingstehuis wel veel blijer met jou dan dat de klanten in de beautysalon zijn.