Ben jij een echte beautyqueen en heb je altijd al willen werken in de beauty branche? Hou jij van verzorging en ben je ook nog eens heerlijk creatief? Dan is Nagelstyliste wellicht de droombaan voor jou! Met deze afwisselende baan heb je volop contact met mensen, die hun verzorging ook erg belangrijk vinden. Daarnaast kun je heerlijk creatief aan de slag met de handen en nagels van je klanten.

Handen als visitekaartje

Handen zijn het visitekaartje dat je altijd bij je hebt. Met goed verzorgde handen, maak jij dus een goede eerste indruk. Jouw (toekomstige) klanten weten dat en komen speciaal naar de nagelstudio om hun handen te laten verzorgen. Als nagelstyliste zorg je ervoor dat de handen van je klanten een onvergetelijke indruk achterlaten. Je verzorgt hun handen en nagels, behandelt eventuele probleemnagels of voorziet nagels van een mooie kleur of prachtig design.

De opleiding

Wanneer je van beauty en verzorging houdt en veel waarde hecht aan goed verzorgde handen en nagels, zou je van jouw passie jouw droombaan kunnen maken. Om een goede nagelstyliste te worden, moet je eerst een nagelstyliste opleiding volgen. Particuliere opleidingsinstituten bieden deze opleiding aan. Het is het beste om deze opleiding te volgen aan een erkend instituut. Door te kiezen voor een beautyacademie met ruime ervaring op het gebied van nagelstyling, weet je zeker dat jij op de opleiding alle kneepjes van het vak leert. Zo kun jij goed voorbereid aan de slag gaan als nagelstyliste.

Aan de slag

Na het volgen van de opleiding kun je direct aan de slag als nagelstyliste. Wil je eerst wat ervaring opdoen of vind je het leuk om met collega’s te werken? Dan kun je een baan gaan zoeken bij een grote beautysalon. Liever als zelfstandige aan de slag, zodat je je eigen uren in kunt delen en kunt werken vanuit huis? Dan kun je een eigen nagelstudio beginnen. Tijdens de opleiding leer je meer dan alleen alles over handen en nagels. Je leert ook alles over het opstarten van je eigen nagelstudio. Wat komt er allemaal bij kijken en waar moet je allemaal aan denken? Met de opstarttips van de opleiding is het runnen van je eigen nagelstudio geen probleem.

Cursussen en bijscholing

Met de Basis opleiding kun je direct aan de slag, maar wil jij jouw klanten volledig van dienst kunnen zijn, dan is het belangrijk om zo nu en dan nagelcursussen te volgen. Hier leer je nieuwe technieken en de laatste trends en ontwikkelingen. Zo verbeter je jouw vaardigheden en kennis en daar profiteert je klant dan weer van.